Marketta Mattila

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 25 min 11 s sitten

Tutkija pitää Tarja Halosen Nato-lausuntoa merkittävänä: ”On aikoihin eletty”

1 tunti 14 min ago

Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka pitää presidentti Tarja Halosen perjantaista Nato-lausuntoa merkittävänä. Halonen sanoi MTV:n Kymmenen uutisille, että Naton kanssa harjoitellusta puolustusyhteistyöstä voi olla hyötyä, jos joudutaan yllättäviin tilanteisiin. 

"On aikoihin eletty. Ensimmäinen todella myönteinen merkki pitkän korpivaelluksen jälkeen", Tarkka kommentoi Facebookissa.

Nyt tuli Iranin selitys kaappaukselle - Tutkija: ”Paljon on liossa”

1 tunti 52 min ago

Iranin viranomaisten mukaan maan vallankumouskaartin perjantaina haltuunsa ottama Britannian lipun alla purjehtiva tankkeri joutui onnettomuuteen Hormuzinsalmella. Asiasta kertoo New York Times

Iranin Hormozganin maakunnan satama- ja merenkulkuviranomaisen Allah Morad Anifipourin mukaan Stena Impero -alus törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen. Anifipour väittää, että tankkeri jätti kalastusaluksen hätäkutsun huomiotta.

Pankinjohtajalta viesti Sanna Marinille: ”Tunnin juna tarvitsee uusia ratkaisuja”

2 tuntia 25 min ago

Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala arvioi, että Tampereen ja Turun välille kaavailtu Tunnin juna tarvitsee toteutuakseen uusia luovia ratkaisuja. 

"Toteutuakseen Tunnin juna tarvitsee uusia luovia ratkaisuja. Valtion budjettirahoituksen rinnalle on luotava täydentäviä ja nopeuttavia ratkaisuja", hän kirjoittaa Twitterissä.

Kriisikomitea Cobra koolle: Iran kaappasi brittien öljytankkerin

3 tuntia 13 min ago

Iso-Britannia väittää, että Iran on perjantaina ottanut haltuunsa kaksi öljytankkeria Persianlahdella. Iso-Britannian viranomaiset vaativat välittömästi Irania palauttamaan alukset uhaten maata seuraamuksilla, jos palautusta ei tehdä. Toisen aluksista on tiettävästi päästetty jatkamaan matkaansa.

”Näitä kaappauksia ei voi hyväksyä. On olennaisen tärkeää, että merenkulun vapautta pidetään yllä ja kaikki alukset voivat liikkua turvallisesti ja vapaasti alueella”, Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt kommentoi tilannetta. 

”Hatun muotoinen” surullinen ilmiö toistuu joka kesä liikenteessä – Sisäministeriön johtaja: ”Ei saa olla lainalaisuus”

19.7.2019 15:50

Sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Risto Lammi toivoo, että viranomaiset ja järjestöt yhdessä tarttuvat surulliseen ilmiöön tieliikenteessä: liikennekuolemien painottumiseen kesäkuukausille.

”Se on tällainen perinteisen hatun muotoinen”, Lammi sanoo Uudelle Suomelle.

”Helposti sanotaan, että on kesäloma-aika ja voimavarat ovat vähäisiä, että näin tapahtuu joka kesä. Nyt voisi olla aika herätä”, hän toivoo.

Suomen toimet hermostuttavat Unkarissa – ”Propagandajulkaisu jatkaa Suomi-sarjaansa”

19.7.2019 14:41

Suomen painotus oikeusvaltioasioihin EU-puheenjohtajuuskautensa aikana on hermostuttanut etenkin Unkarissa. Unkarissa asuva Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Annastiina Kallius on raportoinut Twitterissä unkarilaisista, Suomea koskevista uutisista valtapuolue Fideszin hallussa olevassa Origo-lehdessä.

Uusi käänne USA:n ja Iranin jännitteissä – Drone tuhottu, Trump syyttää ”uhkaavista toimista”

19.7.2019 13:12

Yhdysvallat ilmoitti torstainsa tuhonneensa iranilaisen kauko-ohjattavan lennokin eli dronen, koska se oli uhannut heidän laivastonsa laivaa.

Iran puolestaan ilmoitti, ettei heillä ole tietoa tuhoutuneesta dronesta.

Jännitteiden lisääntymisen seurauksena sekä öljyn että kullan hinnat nousivat.

Kansanedustaja: Säännölliset mielenterveystarkastukset Suomeen – ”Uusi kansantauti”

19.7.2019 11:52

Hallituspuolue vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö ehdottaa säännöllisiä mielenterveystarkastuksia suomalaisille.

”Seuraamme lasten ja nuorten pituutta, painoa ja yleistä terveydentilaa säännöllisesti. Voisiko terveystarkastuksen rinnalla ottaa käyttöön mielenterveystarkastuksen? Elämän nivelvaiheissa rutiininomainen mielenterveystarkastus tekisi mielenterveyden edistämisestä ja seuraamisesta arkipäivää, madaltaisi kynnystä pyytää apua ja sekä auttaisi ammattilaisia bongaamaan enemmän apua tarvitsevat”, Hyrkkö sanoo tiedotteessaan.

”Se ei välttämättä ilmastoa pelasta, meiltä vain häviävät työpaikat ja talouskasvua” – Pörssin toimitusjohtaja toi esiin huolen SuomiAreenassa

19.7.2019 11:29

Helsingin pörssin toimitusjohtaja Henrik Husman oli Porin SuomiAreenan keskustelussa huolissaan siitä, onko Suomella jo liiankin kova vauhti ilmastotoimissa. Tämän huolen Husman nosti esiin keskusteltaessa Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmasta.

Ben Zyskowicz: ”Isis-aikuisia ei pidä auttaa Suomeen – pienet lapset pelastettava riippumatta huoltajan kannasta”

19.7.2019 09:42

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kaipaa Antti Rinteen (sd) hallitukselta selvempää linjaa Syyrian al-Holin leirillä olevien niin sanottujen ”Isis-naisten” ja heidän lapsiensa suhteen.

”Kokoomuksen mielestä hallituksen tulee linjata, että aikuisia ei auteta Suomeen. Toisaalta tulee linjata, että varsinkin pienemmät lapset pyritään tuomaan tänne turvaan. Mielestäni on selvää, että lasten pelastaminen leiriltä Suomeen on lapsen edun mukaista riippumatta siitä, miten lapsen huoltaja asiaan suhtautuu”, Zyskowicz sanoo tiedotteessaan.

120 000 henkilön maksama vero puhutti SuomiAreenassa – ”Onhan tämä ollut voimassa kaksi kokoomuksenkin vaalikautta”

19.7.2019 09:13

Kauppalehden suuressa verokeskustelussa SuomiAreenassa Porissa ruodittiin torstaina Antti Rinteen (sd) hallituksen tuoretta vero-ohjelmaa. Paneelissa debatoivat työministerin erityisavustaja Ville Kopra ja kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Yrittäjän näkökulmaa edusti Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström ja kansantalouden asiantuntijuutta Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen.

Sanat Donald Trumpin käytöksestä kuumensivat tunteet EU-parlamentissa

18.7.2019 16:04

Europarlamentaarikko Sophie in’t Veldin puheenvuoro EU-parlamentissa kuumensi tunteita puolesta ja vastaan tänään torstaina.

In’t Veld puhui siitä, että kansaa edustavien poliitikkojen tulisi voida tehdä työtään vapaasti ja rauhassa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. In’t Veld sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin käytöksen olleen vihapuhetta, häirintää ja pelottelua neljää kongressiedustajaa vastaan. (Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

USA:n niitti tuli – estää valmiiden F-35-hävittäjien toimituksen Turkkiin

18.7.2019 15:22

Lentokoneyhtiö Lockheed Martin ilmoitti torstaina hankkivansa turkkilaisten yhteistyökumppaneiden tilalle uusia toimittajia sen jälkeen kun USA:n hallinto oli ilmoittanut kieltävänsä F-35-koneiden toimitukset Turkkiin.

”Lockheed Martin pyrkii minimoimaan F-35-ohjelmaan kohdistuvat vaikutukset tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain hallinnon ja koko toimitusketjun kanssa”, yhtiö ilmoitti ja korosti kyseessä olevan hallitusten välinen asia.

Elina Lepomäki SuomiAreenassa: ”Järkyttävän korkeaan kokonaisveroasteeseen pitää puuttua”

18.7.2019 14:25

Oppositiopoliitikko kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen mielestä Suomessa olisi jo aika puuttua kokonaisveroasteeseen. Lepomäki myönsi Veronmaksajien keskusliiton järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa, ettei hän oppositiopoliitikkona voi kuin antaa neuvoja hallitukselle ja että viime kaudellakin kokoomuksen ollessa hallituksessa veroaste laski vain bkt:n nousun seurauksena.

Ministeri Leppä SuomiAreenassa: ”Suomeen tuodaan sellaista ruokaa, jota tässä maassa ei saa tuottaa – Vapaakauppa on tuonut tämän tullessaan”

18.7.2019 10:39

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) korosti Suomen omaa huoltovarmuutta Porin SuomiAreenassa käydyssä ilmastoa, ruokaa ja pakkauksia koskevassa keskustelussa.

Lepän mielestä kaikki eivät Suomessa voi siirtyä vegaaneiksi.

S-ryhmän -60%:n alekäytäntö tulee koko Suomeen – ”Hyvin merkittävä asia kaupan hävikin vähentämisessä”

18.7.2019 09:47

Kaiken kaikkiaan yli 70 miljoonaa tuotetta punalaputetaan vuosittain ja myydään alennettuun hintaan, S-ryhmä kertoo.

S-ryhmä laajensi ”punalaputettujen” tuotteiden käytäntöä koko Suomeen kesällä 2017. Viimeisten iltatuntien aikaan asiakas saa 60 prosentin alennuksen tuotteista, joiden päiväys on menossa vanhaksi. Ennen ilta-alea punalaputetut tuotteet ovat 30 prosentin alennuksessa.

Ruokahävikille löytyy kesätauollakin ottajia – ”Ruoka ei päädy roskiin”

18.7.2019 09:17

Osa ruoka-apua tarjoavista, vapaaehtoistyöhön perustuvista toimijoista on kesällä tauolla, mutta kauppojen yleensä ruoka-aputoimijoille lahjoittamalle hävikkiruoalle on löytynyt tauolla olevien tilalle muita ottajia.

OECD:n pääekonomisti: Talouden shokki tulossa Eurooppaan – Tilanne kiristyy jo kesän lopulla

17.7.2019 16:27

Euroopan mailla on ”huutava tarve” elvyttää, tai muuten edessä on vaikeat ajat, varoittaa OECD, Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö.

OECD:n pääekonomisti, Laurence Boone, on huolissaan Euroopan maiden valmiustilasta uhkaavaa talouden šokkia vastaan. Financial Timesille haastattelun antanut Boone näkee, että Eurooppa ei ole varautunut riittävästi uhkaan ja kehottaa erityisesti Pohjois-Euroopan maita reagoimaan talouskasvun heikkenemiseen elvyttämällä.

Olkiluoto 3:n valmistuminen venähtää taas – ”Säännöllinen sähköntuotanto heinäkuussa 2020”

17.7.2019 16:10

Teollisuuden Voima (TVO) kertoo saaneensa laitostoimittajakonsortio Areva-Siemensiltä Olkiluoto 3:n käyttöönotosta päivitetyn aikataulun, jonka mukaan laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto alkaisi heinäkuussa 2020.

Edellisen aikataulun mukaan säännöllisen sähköntuotannon oli määrä alkaa tammikuussa 2020.

Aiemmin keväällä Areva–Siemens ilmoitti päivittävänsä projektiaikataulua Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä alkuvuonna tehdyn laajan huoltoseisokin viivästyttyä aikataulustaan.

Näkökulma: Anne Berner astui samaan miinaan

17.7.2019 14:22

Kauppalehti kertoi tänään keskiviikkona, että entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat